Upptäck kdx Azure Business Platform, er portal till framtiden.

kdx Azure Business Platform
kdx Azure Business Platform
kdx Venture
kdx Venture

kdxConsulting

Kreativ innovationskraft i sann entreprenörsanda

Vår kunskap och mer än 20-åriga erfarenhet inom det digitala ger oss perfekta förutsättningar att hjälpa er hitta nya affärsmöjligheter. Med hjälp av modern teknik skapar vi verklig affärsnytta för dig som kund. Vi vill hjälpa er att ta nästa steg inom det digitala och träffar gärna er styrelse eller ledningsgrupp för att tillföra den kunskap som behövs i en snabbt och ständigt föränderlig värld.

Behöver ni kreativ innovationskraft i sann entreprenörsanda?

Annie Spratt 2

Product Information Management

Product Information Management (PIM) berör processer, system och strategier som möjliggör marknadsföring och försäljning av produkter över en eller flera kanaler.

Ett PIM-system är en databas i vilken all produktinformation samlas, lagras, struktureras, berikas, kanalanpassas och därefter distribueras. Principen? Hantera centralt, publicera simultant; på webb, i e-handel, virtual showrooms, produktblad, butiksmedia, appar och portaler, med mera. Inga begränsningar, bara en garanti om avsevärt förkortad och betydligt mer kostnadseffektiv hantering av produktinformation. Något som sannerligen behövs när nu Product Storytelling – som en del av kundens digitala inköpsupplevelse – blivit centralt för att skapa intresse och affär.

Med ett PIM-system…

 • Har ni all produktinformation tillhands på ett och samma ställe
 • Anpassas produktinformationen automatiskt till aktuella marknad- och säljkanaler
 • Automatiseras stora delar av produktinformationshanteringen helt och hållet, tack vare självverkande datahämtning från/till integrerade system/datakällor (t ex ERP, CRM, PLM, Excel)
 • Etableras och hanteras produkter, kategorier, varianter och deras inbördes relationer snabbt och smidigt direkt i PIM-systemet
 • Kan konton för åtkomst och/eller administration skapas för partners, distributörer och externa samarbetsparter
 • Hanteras vid behov översättningar mellan olika språk för snabb och smidig marknadsanpassning

Expertrådgivning i en värld av oändliga digitala möjligheter

Digital affärsutveckling

Er unika verksamhet och kunskap tillsammans med vår expertis och mångåriga erfarenhet av det digitala skapar en affär med ett positivt resultat.

Strategisk rådgivning

Det ställs höga krav på styrelser och ledningsgrupper inom många områden, inte minst inom det digitala. Är er strategi tillräckligt digital?

Senior advisors

Behöver ni rådgivning i ert digitala eller tekniska arbete, vi har mer än 20 års erfarenhet av branschen. Ni kanske behöver låna in en CTO,CIO, CDO…?

Digital nulägesgranskning

Har ni ett optimalt systemstöd för er verksamhet? Vi ser till så att ni får full koll på på befintlig systemkarta och vägen framåt mot ett effektivare systemstöd.

Förstudier och planer

Det är inte enkelt att välja rätt i det enorma utbudet av digitala tjänster och plattformar. Vi har hunnit se mycket genom åren och vi vet var vi ska börja leta.

En idé som verkar omöjlig

Inte för oss. Vi förädlar och förverkligar era idéer, vi är med er hela vägen och säkerställer teknik samt digital gångbarhet. Även de som verkar otänkbara.

Mobile Pay

E-handel - Det senaste inom digitalt plattformsstöd

Tillsammans med strategiska, automationsfrämjande integrationer med relevanta system ger er möjlighet att bjuda in och lära känna tusentals kunder på djupet, och erbjuda en rakt igenom fenomenal digital inköpsupplevelse under dygnets alla timmar. Ett starkt alternativ till att dubbla arbetsstyrkan och införa nattskift, och i ett nötskal precis det vi erbjuder (tänka sig!).

Vi hjälper er etablera en fullskalig kundresa. En kund- och lojalitetscentrerad e-handel där kontextuell, beteendestyrd innehållsvisning spelar en avgörande roll, och som låter er samla hantering av innehåll, transaktioner och ordrar i ett och samma system.

Vilka attribut skapar er lojala kundkrets?

 • Kundklubb – lojalitetsprogram (poäng, bonus, personliga erbjudanden, recensioner)
 • Riktade kampanjer – personaliserade utskick (demografi, geografi, köphistorik)
 • Mobiltjänster (inköp, distribution, utlämning)
 • Social media kopplingar (kommunicera kundservice, erbjudanden, kampanjer)
 • Single sign-on (omedelbar åtkomst via alla enheter & alla sociala kanaler)

En stabil lösning för uppgiften

Piloter, Prototyper, PoC

Kan man testa en idé i verkligheten utan att dra på sig en onödigt stor investering? Implementera det nödvändigaste utan att det blir för komplicerat, bevisa att konceptet fungerar.

Punktinsatser

Vi har inget emot att gör mindre punktinsatser, de får gärna vara lite svåra och utmanande. Prova oss gärna på detta sätt!

Systemarkitektur

Det är av yttersta vikt att ha en systemarkitektur som håller måttet för att vara konkurrenskraftig i en hastigt föränderlig digital värld.

Analys av data

Det kan vara svårt att hitta rätt i den enorma mängd av insamlad data. Var ska man börja och vad ska man leta efter?

Gummy Floppy

Automation som i förlängningen leder till AI

Väderkvarnar. Spinning Jenny. Visst har vi väl alltid strävat efter automation? Oavsett skepnad och synonym så har teknikdriven automation länge varit central för att spara tid och resurser, och har bidragit till att skapa gynnsammare förutsättningar för både människor och verksamheter. I digitaliseringens gyllene era söker vi att automatisera data- och informationsflöden, och detta till stor del med hjälp av strategisk systemintegration.

När vi etablerar integrationer mellan system så lär vi dem kort och gott att kommunicera med varandra. En naturlig och otvungen konversation, men enligt ett strikt regisserat manér. När vi skriver manus för systemens informationsutbyte är vi noga med att nämnda manus enkelt låter sig omarbetas, om och om igen. Målet med informationsutbytet kan trots allt förändras med tiden. Ibland resulterar vår insats i en synkron tvåvägskommunikation, ett mångstämmigt gruppsamtal, eller vad som nästan kan jämföras med en monolog – helt beroende på vad systemen ska åstadkomma tillsammans.

Gedigen meritlista

Tillsammans med våra kunder har vi i mer än två decennier utvecklat lösningar som genom digitalisering ökat både kundupplevelse och resultat.

Gummy Macbook Wide

Joina oss eller vårt nätverk

Brinner du precis som vi för smarta digitala lösningar med upplevelsen och resultatet i centrum?

Vi på Kodexe har mer än 20 års erfarenhet av att skapa digitala affärsmöjligheter och är alltid öppna för samarbeten där vi tillsammans tillför massor av värde till våra kunder.

Anslut dig till vårt team
Symbol EST2005 Dual Color Sol Small3 (1)

Kodexe: Din digitala partner

Hur resan känns både för oss och er är det verkliga resultatet. Att se den digitala mognaden växa fram och leverera ett resultat som utvecklar er verksamhet är vår kärna. För oss handlar det inte om att utföra utan om att tillföra.

Nyfiken på oss?