En digital plattformslösning som ger en helt ny fotbollsupplevelse

2016-11-24
Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer publiken till Allsvenskan och Superettan att erbjudas en helt ny kanal som täcker in allt vad den fotbollsintresserade kan tänka sig. I ett projekt där Kodexe fått förtroendet att bära ”kaptensbindeln” så pågår nu etablerandet av en gemensam plattformslösning för att klubbarna ska kunna ge sin publik en upplevelse utöver det vanliga.

Sedan en tid tillbaka pågår ett febrilt och oerhört spännande arbete mot att etablera den enda digitala kanalen en svensk fotbollssupporter någonsin kommer att behöva. Som ansvariga för strategisk och operationell projektledning så arbetar Kodexe nära Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) med att samordna och realisera idéer samt koordinera det praktiska arbetet med digital infrastruktur och funktionalitet.

Uppdraget kan bara beskrivas som fantastiskt roligt och inspirerande, framförallt tack vare dess dubbla fokus mot två olika kundgrupper: Fotbollsfansen, vilka förtjänar en sömlös digital helhetsupplevelse, och klubbarna, vilka ska ges möjlighet att leverera densamma. Sedan kan vi knappast sticka under stol med att månget hjärta hemma hos Kodexe klappar hårt och varmt för svensk elitfotboll.

Så, vad handlar det om?

Kort och gott så handlar det om att möta fansens önskemål och behov 24/7, och erbjuda en helt integrerad match- och ligaupplevelse på arenan såväl som utanför arenan. Före, under, efter och mellan matcherna. Detta genom att tillhandahålla all service i en gemensam digital kanal, vilken tar olika skepnader beroende på position och situation. Självklart kommer man som fotbollsälskare att kunna skapa och skräddarsy sitt log-in och sin upplevelse, så att det man själv är mest intresserad av aldrig är mer än ett knapptryck bort, via webb eller mobil app.

Vad sägs till exempel om att – i en och samma app – köpa och lagra biljetter, beställa mat och dryck, streama live-video och se höjdpunkter i repris, hålla koll på statistik och resultat, lägga vad, och rösta på matchens lirare direkt från läktaren? Det, och mycket mer därtill, kommer snart att bli verklighet.

En plattform – många lösningar

Utifrån en gemensam plattform har klubbarna själva stor möjlighet att anpassa upplevelsen för just sin publik och sina evenemang. Detta genom att själva ha full flexibilitet att etablera, hantera och distribuera digitalt innehåll, och vidare analysera fansens reaktioner på, och interaktioner med, samma innehåll. Det senare ger fantastiska möjligheter att lära känna sin publik och ständigt förbättra upplevelsen.

Säsongen 2017…

..kommer fotbollsupplevelsen nå nya digitala höjder. Vi håller er i loopen!

Tillbaka till nyheter & event