På cykel till bortamatchen - mot Falkenberg

2019-05-03
Ostersund Micke Daniel
Idén bakom konceptet ”På cykel till bortamatchen” föddes redan våren 2015 efter en vadslagning företagsledare emellan som båda var inbitna MFF-supportrar. Syftet med eventet kom dels att handla om att främja fysisk aktivitet och kreativitet bland stora som små. Samt att förena fotbollssverige och vår supporterkultur. 

 
 
 
 
 
 
 

Lite bakgrund

Den första cyklingen gjordes 2015 av Michael Nilsson Pauli och Daniel Håkansson. Då gick turen från Swedbank Stadion till Falkenbergs IP. 2016 tog man konceptet till en ny nivå när Kodexe cyklade 125 mil upp till Östersund och Jämtkraft Arena, för att välkomna nykomlingarna Östersunds FK till allsvenskan. Under 2017 gick cykelfärden till Sundsvall och Norrporten Arena. 

Förra året (2018) slog vi ett rekord i antalet cyklister när vi cyklade till Trelleborg och Vångavallen. Hela 76 cyklister cyklade den 3 mil långa turen med ett stopp i Vellinge för att fylla på reserverna. 

Andra turen till Falkenberg!

För femte året i rad sätter sig Kodexes VD, Michael Nilsson Pauli, på hojen för att cykla till Malmö FF:s bortamatch. Denna gången bär det av mot Falkenberg och Falcon Alkoholfri Arena. Cykelturen påbörjas på Stadion med samling utanför MFF-shopen lördagen den 5 maj kl 07.15.

"-Vi kommer att hålla ett behagligt tempo under de 20 milen upp mot slutdestinationen", hälsar Michael. Första stoppet kommer göras i Landskrona där det bjuds på kanelsnäcka och en god kopp kaffe. Färden går sedan vidare från Landskrona till Halmstad där lunchen kommer att intas.Från Halmstad kommer det att gå lätt när siktet är inställt på DownTown Rockbar, där vi kommer att mötas upp av Falkenbergs-supportrarna för "hygge" och fotbollssnack.

"-Med ömsesidig respekt, rent spel och sportsligt beteende på och omkring fotbollsplanen.Det är det vi vill bidra med genom våra cykelturer", säger Michael Nilsson Pauli, på Kodexe. 

 
Medial uppmärksamhet

Eventet  brukar få stor medial uppmärksamhet. Ett reportage i tidningen Offside, intervju i Sydsvenska dagbladet och intervju i Sveriges Radio är bara några av de medier som har visat sitt intresse för eventet.  ”På cykel till bortamatchen” har idag nästan 1700 följare på Facebook och där duggar hejar ropen tätt.

Precis som tidigare år kommer det, som en del av eventet, att bjudas in till två välgörenhetsinsamlingar. En som uppmuntrar om värnandet av vår planet via Världsnaturfonden och en insamling till Barncancerfonden som gör det möjligt för fler barn att få uppleva rörelseglädje och kreativitet. Vi har även en egen insamling till förmån för god supporterkultur.

 

För att ni ska få lite inspiration inför kommande turer kan ni njuta av denna filmen med Michael och Urban i huvudrollen. 

Tillbaka till nyheter & event