En alldeles utsökt kickoff

2016-02-08

Vägen till sann laganda och varje medarbetares hjärta går genom magen!


Verksamhetsåret 2016 har sparkats igång, och hos Kodexe kunde vi inte vara mer nöjda med starten. Med vårt erbjudande inramat och tillspetsat, grundpelarna till den nya webbplatsen på plats, och med spännande uppdrag i pipeline så finns det all anledning att tro att 2016 kommer bli ett år att minnas med ett leende på läpparna.

Nu vidare till ämnet – Kodexe’s kickoff, vilken gick av stapeln tisdagen den 19 januari!

Det fina med företagskickoffs är att de rent aktivitetsmässigt kan te sig precis hur som helst. En del åker kanske vattenskoter på Kanarieholmarna, några kanske spelar segwaypolo på innergården, medan ytterligare andra kanske finslipar sitt lagarbete på en ”Fångarna på Fortet”-liknande anläggning.

Kodexe tar våghalsigheter till en helt ny nivå: Gemensam matlagning! Tillfället till ära så skulle det bjudas på trerätters; ett nervkittlande uppdrag där samarbetsförmågan verkligen skulle sättas på prov.
På menyn, kvällen till ära:

Krämig jordärtskockssoppa med örtkrutonger
Oxfilé med potatisgratäng, beasmör och sallad
Chokladfondant med hemmagjord vaniljglass

Arbetsgrupper utsågs via den väl beprövade ”du är en 1a, du är 2a och du är en 3a”-metoden. Därefter kastade sig Kodexe’s samlade intellekt in i köket för att ta sig an varma plattor, skållheta ugnar och vassa tillhyggen. Från allra första stund var det tydligt att gängets grad av synkronisering direkt kunde jämföras med Team Surprise*.

Några exempel på blixtsnabbt agerande och kristallklar kommunikation demonstrerades i samband med traumatiskt ugnsöppnande, lokalisering av vitlök, och det kritiska momentet när en likvärdig mängd smet ska överföras till ett flertal små formar. Ledningens estetiska sida visade sig i form av ett salladsupplägg som var väl värt att vila ögonen på, och utan överdrift skulle dukningen stå sig väl på vilken Nobelfest som helst.

Konceptet kan i efterhand bara betraktas som en formidabel succé: Ingenting började brinna, ingen skar av sig fingrarna, och entusiasmen liksom tempot var genomgående högt. Vi kan således varmt rekommendera ”office made fine dining” som ett ypperligt sätt vässa lagarbetet i vilket team som helst.

* Team Surprise = Sveriges landslag i Synkroniserad konståkning

Tillbaka till nyheter & event